OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

3DS max to osg problem


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Maia
User


Joined: 13 Oct 2011
Posts: 63

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 5:09 pm    Post subject:
3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi,

I have a strange color change when exporting an object from 3DS Max 2013 to OSG.

Could someone have idea on why I obtained that (this is the first time I see that, no problem until now with the plug-in).

Thank you!

Cheers,
Maia
Back to top
View user's profile Send private message
Chris Hanson
Guest





PostPosted: Fri Dec 07, 2012 7:20 pm    Post subject:
3DS max to osg problem
Reply with quote

Have you examined the image files (.PNG or .JPG) that it exported along with the .OSG file? Are they damaged?

On Fri, Dec 7, 2012 at 10:09 AM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi,

I have a strange color change when exporting an object from 3DS Max 2013 to  OSG.

Could someone have idea on why I obtained that (this is the first time I see that, no problem until now with the plug-in).

Thank you!

Cheers,
Maia

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51467#51467




_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org





--
Chris 'Xenon' Hanson, omo sanza lettere. http://www.alphapixel.com/
Training • Consulting • Contracting
3D • Scene Graphs (Open Scene Graph/OSG) • OpenGL 2 • OpenGL 3 • OpenGL 4 • GLSL • OpenGL ES 1 • OpenGL ES 2 • OpenCL
Digital Imaging • GIS • GPS • Telemetry • Cryptography • Digital Audio • LIDAR • Kinect • Embedded • Mobile • iPhone/iPad/iOS • Android
@alphapixel facebook.com/alphapixel (775) 623-PIXL [7495]

------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Farshid Lashkari
Guest





PostPosted: Fri Dec 07, 2012 7:34 pm    Post subject:
3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi Maia,


Are you using the latest version of the max exporter plugin? This sounds similar to an issue where texture colors would export incorrectly when gamma correction was enabled in max. The latest version of the exporter should have resolved this, but maybe it's not fully resolved. Can you try disabling gamma correction (Rendering -> Gamma/LUT Setup), then exporting again?

Cheers,
Farshid


On Fri, Dec 7, 2012 at 9:09 AM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi,

I have a strange color change when exporting an object from 3DS Max 2013 to  OSG.

Could someone have idea on why I obtained that (this is the first time I see that, no problem until now with the plug-in).

Thank you!

Cheers,
Maia

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51467#51467




_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Maia
User


Joined: 13 Oct 2011
Posts: 63

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 7:45 pm    Post subject:
Re: 3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi Farshid,

I will re-install then and check this. BTW, when I launch the .exe file, I have a message "No installation of 3Ds max found", though I have 3DS on my computer (2012 and 2013). Last time, I choose to install anyway and it worked. Is this a bug ?


Farshid Lashkari wrote:
Hi Maia,


Are you using the latest version of the max exporter plugin? This sounds similar to an issue where texture colors would export incorrectly when gamma correction was enabled in max. The latest version of the exporter should have resolved this, but maybe it's not fully resolved. Can you try disabling gamma correction (Rendering -> Gamma/LUT Setup), then exporting again?

Cheers,
Farshid


On Fri, Dec 7, 2012 at 9:09 AM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi,

I have a strange color change when exporting an object from 3DS Max 2013 to  OSG.

Could someone have idea on why I obtained that (this is the first time I see that, no problem until now with the plug-in).

Thank you!

Cheers,
Maia

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51467#51467




_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
Maia
User


Joined: 13 Oct 2011
Posts: 63

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 7:58 pm    Post subject:
Re: 3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi Farshid,

May I ask you to check if the two versions on sourceforge and on worrdviz website are the same ? When I launch the one from Worldviz website, everything is correct (I can install), but I have that message error "No 3ds max installed" with the one from sourceforge.

Many thanks,
Back to top
View user's profile Send private message
Farshid Lashkari
Guest





PostPosted: Fri Dec 07, 2012 8:42 pm    Post subject:
3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi Maia,

Are you using 3ds Max Design? There was a fix to the install script since the last release that allowed detection for certain 3ds Max Design installations. The installer on the sourceforge page has not been rebuilt since then. I will try to make a new release soon though.


Cheers,
Farshid


On Fri, Dec 7, 2012 at 11:58 AM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi Farshid,

May I ask you to check if the two versions on sourceforge and on worrdviz website are the same ? When I launch the one from Worldviz website, everything is correct (I can install), but I have that message error "No 3ds max installed" with the one from sourceforge.

Many thanks,

------------------
Read this topic online here:

http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51473#51473





_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org




------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Maia
User


Joined: 13 Oct 2011
Posts: 63

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 8:54 pm    Post subject:
Re: 3DS max to osg problem
Reply with quote

No, I don't. I just have 3DS max.

Farshid Lashkari wrote:
Hi Maia,

Are you using 3ds Max Design? There was a fix to the install script since the last release that allowed detection for certain 3ds Max Design installations. The installer on the sourceforge page has not been rebuilt since then. I will try to make a new release soon though.


Cheers,
Farshid


On Fri, Dec 7, 2012 at 11:58 AM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi Farshid,

May I ask you to check if the two versions on sourceforge and on worrdviz website are the same ? When I launch the one from Worldviz website, everything is correct (I can install), but I have that message error "No 3ds max installed" with the one from sourceforge.

Many thanks,

------------------
Read this topic online here:

http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51473#51473





_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org




------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
Farshid Lashkari
Guest





PostPosted: Fri Dec 07, 2012 9:03 pm    Post subject:
3DS max to osg problem
Reply with quote

Do you have the 32 or 64-bit version of max installed? Are you downloading the matching installer? The one on the homepage is for 32-bit. If you are using 64-bit, then you'll need to download the 64-bit installer from the files page.

On Fri, Dec 7, 2012 at 12:54 PM, Maia Randria < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
No, I don't. I just have 3DS max.


Farshid Lashkari wrote:
Quote:
Hi Maia,

Are you using 3ds Max Design? There was a fix to the install script since the last release that allowed detection for certain 3ds Max Design installations. The installer on the sourceforge page has not been rebuilt since then. I will try to make a new release soon though.


Cheers,
Farshid



Quote:
On Fri, Dec 7, 2012 at 11:58 AM, Maia Randria < ()> wrote:

Quote:
Hi Farshid,

May I ask you to check if the two versions on sourceforge and on worrdviz website are the same ? When I launch the one from Worldviz website, everything is correct (I can install), but I have that message error "No 3ds max installed" with the one from sourceforge.

Many thanks,


Quote:
Quote:
------------------
Read this topic online here:


Quote:
Quote:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51473#51473 (http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51473#51473)





_______________________________________________
osg-users mailing list
 ()
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org (http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org)





 ------------------
Post generated by Mail2Forum



------------------
Read this topic online here:

http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=51475#51475





_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org




------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Maia
User


Joined: 13 Oct 2011
Posts: 63

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 10:11 pm    Post subject:
Re: 3DS max to osg problem
Reply with quote

Hi,

I got it by disabling gamma correction (Rendering -> Gamma/LUT Setup) with the latest installer (1.0.3 for 64 bits).

Everything is OK now.

Thank you very much and have a good weekend.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts [Help] OSG + ArKit: Problem convertin... Brayner General 4 Mon Oct 08, 2018 7:07 pm View latest post
No new posts Problem with output - OSG/Shader romulogcerqueira General 3 Sat Aug 04, 2018 6:36 pm View latest post
No new posts problem with picking/intersecting in ... mue General 1 Sat Jun 09, 2018 11:18 am View latest post
No new posts osgText: problem with SCREEN_COORDS mode gwaldron General 9 Thu May 17, 2018 3:56 pm View latest post
No new posts [customizing manipulator] problem wit... mp3butcher General 1 Tue Apr 24, 2018 3:19 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP