OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

osgPPU and wireframe


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> osgPPU [osgPPU]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
danoo
Appreciator


Joined: 16 Dec 2011
Posts: 146

PostPosted: Fri Mar 22, 2013 2:51 pm    Post subject:
osgPPU and wireframe
Reply with quote

Hi all

Maybe you noticed that when using osgPPU and pressing 'w' to change the polygon mode to wireframe, the screen goes black, because only the screenquad is rendered in wireframe, but the actual scene is not rendered anymore.

Does anybody know how to change this?


Thank you!

Cheers,
Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
Farshid Lashkari
Guest





PostPosted: Fri Mar 22, 2013 3:27 pm    Post subject:
osgPPU and wireframe
Reply with quote

Hi Daniel,

You will need to apply an osg::PolygonMode attribute to the screenquad stateset with the mode set to osg::PolygonMode::FILL. I haven't used osgPPU, but I've used this when displaying fullscreen quads with rendered textures and it worked fine.


Cheers,
Farshid



On Fri, Mar 22, 2013 at 7:51 AM, Daniel Schmid < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi all

Maybe you noticed that when using osgPPU and pressing 'w' to change the polygon mode to wireframe, the screen goes black, because only the screenquad is rendered in wireframe, but the actual scene is not rendered anymore.

Does anybody know how to change this?


Thank you!

Cheers,
Daniel

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=53207#53207





_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
danoo
Appreciator


Joined: 16 Dec 2011
Posts: 146

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 7:04 am    Post subject:
Reply with quote

In the method Procesor::init(), it added the following code:

Code:
    osg::PolygonMode* l_Polymode = new osg::PolygonMode( osg::PolygonMode::FRONT_AND_BACK, osg::PolygonMode::FILL );
    mStateSet->setAttributeAndModes(l_Polymode, osg::StateAttribute::ON | osg::StateAttribute::OVERRIDE);


This doesn't change anything when 'w' is pressed...

I don't know if this is a osgPPU issue?
Back to top
View user's profile Send private message
danoo
Appreciator


Joined: 16 Dec 2011
Posts: 146

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 7:56 am    Post subject:
Reply with quote

Problem solved, my last posted solution is working. It was a compile problem...
Back to top
View user's profile Send private message
art (Art Tevs)
Site Admin


Joined: 20 Dec 2008
Posts: 414
Location: Saarbr├╝cken, Germany

PostPosted: Fri Mar 29, 2013 1:02 pm    Post subject:
Reply with quote

danoo wrote:
Problem solved, my last posted solution is working. It was a compile problem...


Hey Daniel.

Please consider to create a pull request on osgPPuU github repository. This way the whole community will benefit from your patch Wink

art
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> osgPPU [osgPPU] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts wireframe darker wrt the surface color gambr General 9 Tue Mar 21, 2017 4:00 pm View latest post
No new posts wireframe mode and degenerate triangles cbuchner1 General 1 Fri Dec 30, 2016 1:39 pm View latest post
No new posts WireFrame display for 3d model using ... umadevi2193 General 1 Sat Sep 24, 2016 7:12 am View latest post
No new posts Contemporary multipass non-OsgPPU glo... Chris Hanson General 1 Mon Dec 14, 2015 8:47 pm View latest post
No new posts wireframe gambr General 8 Mon Aug 25, 2014 10:54 am View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP