OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Troubles with OSG 3.1.5 and ffmpeg 1.0.1


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vezza (Luca Vezzadini)
User


Joined: 23 Apr 2010
Posts: 44

PostPosted: Mon May 06, 2013 9:13 am    Post subject:
Troubles with OSG 3.1.5 and ffmpeg 1.0.1
Reply with quote

Hi,

I've just compiled OSG 3.1.5, on Windows7; I'm using ffmpeg v1.0.1, downloaded from http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/shared/.

When I run osgmovie on any movie file, I get an error dialog saying "cannot find computeDataVariance@Object@osg in avformat-54.dll" and then the plugin fails loading. If I run the same exact command in debug (osgmovied) everything works fine! Note that I don't have debug libs for ffmpeg, so in both cases I am using the same DLLs...

Any idea of what could possibly be the cause?

Thanks a lot,

Luca
Back to top
View user's profile Send private message
Sebastian Messerschmidt
Guest





PostPosted: Mon May 06, 2013 1:56 pm    Post subject:
Troubles with OSG 3.1.5 and ffmpeg 1.0.1
Reply with quote

Hello Luca,

I had the same problem. What is you compiler? VS2010?
Unfortunately I don't remember the exact solution, but I had to change
something in the linker settings of the plugin IIRC.

Maybe check the linker settings/project settings of the ffmpeg-plugin in
release and debug, there was some strange difference, which somehow
created a incorrectly linked dll (Check be checked with depends.exe from
the Visual Studio)
Quote:
Hi,

I've just compiled OSG 3.1.5, on Windows7; I'm using ffmpeg v1.0.1, downloaded from http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/shared/.

When I run osgmovie on any movie file, I get an error dialog saying "cannot find computeDataVariance@Object@osg in avformat-54.dll" and then the plugin fails loading. If I run the same exact command in debug (osgmovied) everything works fine! Note that I don't have debug libs for ffmpeg, so in both cases I am using the same DLLs...

Any idea of what could possibly be the cause?

Thanks a lot,

Luca

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=53930#53930









------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
vezza (Luca Vezzadini)
User


Joined: 23 Apr 2010
Posts: 44

PostPosted: Mon May 06, 2013 1:59 pm    Post subject:
Reply with quote

I'm on VS2008.
I'll try looking into the compiler settings. Weird, anyway, as before I was on OSG 3.1.0 with ffmpeg 0.8 and it worked fine.

luca
Back to top
View user's profile Send private message
vezza (Luca Vezzadini)
User


Joined: 23 Apr 2010
Posts: 44

PostPosted: Mon May 13, 2013 4:06 pm    Post subject:
Reply with quote

I think I've got it!

Thanks to a note I've found in the ffmepg doc (the "platform.html" file), which says:

Quote:
Note that using import libraries created by dlltool requires the linker optimization option to be set to "References: Keep Unreferenced Data (/OPT:NOREF)", otherwise the resulting binaries will fail during runtime. This isn’t required when using import libraries generated by lib.exe. This issue is reported upstream at http://sourceware.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=12633.


I did that on the OSG ffmpeg plugin project and now everything works fine.

Luca
Back to top
View user's profile Send private message
vezza (Luca Vezzadini)
User


Joined: 23 Apr 2010
Posts: 44

PostPosted: Mon May 13, 2013 4:07 pm    Post subject:
Reply with quote

As a side note, I've also tested it with FFMpeg v1.1.3 and it works fine.

Luca
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Synchronize FFMPEG Video with Clock MaFa18 Plugins [osgPlugins] 0 Tue Aug 07, 2018 7:45 am View latest post
No new posts osgmovie - ffmpeg or Gstreamer Andrea74 General 7 Fri Jun 22, 2018 3:26 pm View latest post
No new posts OsgMovie ffmpeg and audio (SDL2) - A... Andrea74 General 7 Mon Jun 11, 2018 2:36 pm View latest post
No new posts People currently using the ffmpeg/lib... Chris Hanson General 7 Fri Nov 03, 2017 4:08 pm View latest post
No new posts Multiple video textures using ffmpeg ... mmaurus Plugins [osgPlugins] 6 Thu Oct 05, 2017 10:02 am View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP