OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Problems with compiling osg3.2 with qt5.2.1 and Cmake2.8.12


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
okalo
Newbie


Joined: 18 Apr 2014
Posts: 2

PostPosted: Fri Apr 18, 2014 7:07 am    Post subject:
Problems with compiling osg3.2 with qt5.2.1 and Cmake2.8.12
Reply with quote

Hi,
I was about to compiling osg3.2 with qt5.2.1(windows 32bit, vs 2010, opengl). When try to configure it with Cmake(GUI)2.8.12.2, there shows some warning:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CMake Warning at C:/Program Files (x86)/CMake 2.8/share/cmake-2.8/Modules/FindQt4.cmake:659 (message):
C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/bin/qmake.exe reported QT_INSTALL_LIBS
as "C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib" but QtCore could not be found
there. Qt is NOT installed correctly for the target build environment.
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:585 (FIND_PACKAGE)
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
After searched on the Internet, I tried as the following:
(1) add a Cache Entry DESIRED_QT_VERSION and set its value to 5(STRING);
(2)set the CMAKE_PREFIX_PATH to C:\Qt\Qt5.2.1\5.2.1\msvc2010_opengl;
then I configured again and there're some errors:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CMake Error at C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:16 (message):
Failed to find "glu32" in "" with CMAKE_CXX_LIBRARY_ARCHITECTURE "".
Call Stack (most recent call first):
C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:52 (_qt5gui_find_extra_libs)
C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:152 (include)
C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Widgets/Qt5WidgetsConfig.cmake:94 (find_package)
CMakeLists.txt:560 (FIND_PACKAGE)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
...
is there anyone could help me? The attched file is my CmakeCahe.txt.
Thank you!

Cheers,
Liu
Back to top
View user's profile Send private message
Tianlan Shao
Guest





PostPosted: Wed Apr 23, 2014 7:10 am    Post subject:
Problems with compiling osg3.2 with qt5.2.1 and Cmake2.8.12
Reply with quote

Hi Peifu,It seems to me that what you encountered is more like a Qt problem than an OSG one. Qt was not able to find glu32. I guess a walkaround is to set CMAKE_LIBRARY_PATH to the path where glu32.lib is. Just search glu32 on your file system and may have to try a few times, since on Windows the path it can differ dramatically.
Good luck.
Best,
Tianlan Shao



On Fri, Apr 18, 2014 at 9:15 AM, Liu PeiFu < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Hi,
I was about to compiling osg3.2 with qt5.2.1(windows 32bit, vs 2010, opengl). When try to configure it with Cmake(GUI)2.8.12.2, there shows some warning:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CMake Warning at C:/Program Files (x86)/CMake 2.8/share/cmake-2.8/Modules/FindQt4.cmake:659 (message):
  C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/bin/qmake.exe reported QT_INSTALL_LIBS
  as "C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib" but QtCore could not be found
  there.  Qt is NOT installed correctly for the target build environment.
Call Stack (most recent call first):
  CMakeLists.txt:585 (FIND_PACKAGE)
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
After searched on the Internet, I tried as the following:
(1) add a Cache Entry DESIRED_QT_VERSION and set its value to 5(STRING);
(2)set the CMAKE_PREFIX_PATH to C:QtQt5.2.15.2.1msvc2010_opengl;
then I configured again and there're some errors:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CMake Error at C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:16 (message):
  Failed to find "glu32" in "" with CMAKE_CXX_LIBRARY_ARCHITECTURE "".
Call Stack (most recent call first):
  C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfigExtras.cmake:52 (_qt5gui_find_extra_libs)
  C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Gui/Qt5GuiConfig.cmake:152 (include)
  C:/Qt/Qt5.2.1/5.2.1/msvc2010_opengl/lib/cmake/Qt5Widgets/Qt5WidgetsConfig.cmake:94 (find_package)
  CMakeLists.txt:560 (FIND_PACKAGE)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
...
is there anyone could help me? The attched file is my CmakeCahe.txt.
Thank you!

Cheers,
Liu

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=59046#59046




Attachments:
http://forum.openscenegraph.org//files/cmakecache_174.txt


_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts issues compiling 3.0.1 Lonnie.CTR.Souder General 2 Wed Sep 26, 2018 8:59 pm View latest post
No new posts Problems porting from osg-3.4.0 to os... hvarma General 10 Wed Sep 12, 2018 3:29 pm View latest post
No new posts problems with osg-3.4.0 port to osg-3... Herman Varma General 4 Wed Sep 12, 2018 2:26 pm View latest post
No new posts Drawable - recent commit causing prob... gwaldron General 3 Thu Aug 30, 2018 12:19 pm View latest post
No new posts osglight demo problems with Intel gra... eventhorizon5 General 2 Mon Jul 09, 2018 8:52 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP