OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

problem with translparency in ac3d model loaded


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Juan Sebastian Casanueva
Guest





PostPosted: Thu Oct 16, 2008 11:17 am    Post subject:
problem with translparency in ac3d model loaded
Reply with quote

Hi Robert,
I am having the same problem with the flt loader...
I am attaching the flt model as an example.
I will have a look at the ac and flt loaders, but if someone can help it
would be great:)

Thanks
Juan



-----Mensaje original-----
Date: Thu, 16 Oct 2008 11:38:01 +0100
From: "Robert Osfield" <>
Subject: Re: problem with translparency in ac3d model
loaded in OSG
To: "OpenSceneGraph Users" <>
Message-ID:
<>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

Hi Juan,

It sounds like the ac3d loader hasn't placed your canopy in the
transparent bin. I'm not the author of this loader, nor a user of
ac3d so I can't really help on the low level details. You'll need to
look at the ac3d plugin to see if there if what is going on w.r.t
binning your data, or if you want others to ptich in a help solve the
problem you'll need to provide an example dataset that illustrates the
problem.

Please note that the OSG the order in the scene graph makes no
difference to rendering order as state sorting and bin assignment will
dictate the rendering order. This means if you want a specific
rendering order you'll need to use bins to order them.

Robert.

On Thu, Oct 16, 2008 at 10:35 AM, Juan Sebastian Casanueva
<> wrote:
Quote:
Hi,

I am doing an aircraft 3d model, using the Ac3d modeller, and I am having
problems with the transparent canopy in OSG.
In Ac3d, the canopy is transparent and you can see the cockpit inside.
This
Quote:
is achieved by puting the tranparent cockpit last in the object hierarchy.
However, when I use osgviewer to load the ac3d model, some of the cockpit
elements (pilot, seat, etc..) dissapear and reappear when you move the
camera.
Has anybody had this problem before? anybody know how to solve this
problem?
Quote:
thanks very much

Juan






------------------------------




End of osg-users Digest, Vol 16, Issue 49
*****************************************



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts why does the adding of lighting, blen... mirro General 0 Mon Feb 11, 2019 3:03 am View latest post
No new posts Happy New Year to all OSG Users Chris Hanson General 0 Mon Jan 07, 2019 10:17 am View latest post
No new posts Selecting a mesh of 3d model (say 3ds... nebsar General 2 Wed Jan 02, 2019 9:47 pm View latest post
No new posts osg-users Digest, Vol 138, Issue 27 Zachary1234 General 0 Tue Jan 01, 2019 1:16 am View latest post
No new posts Problem in loading VPB database from ... peckham0927 General 1 Sun Dec 23, 2018 1:25 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP