OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

osg + qt + android = linker problem


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
directx11 (Robert Gosztyla)
User


Joined: 09 Oct 2010
Posts: 27

PostPosted: Wed Apr 29, 2015 10:36 am    Post subject:
osg + qt + android = linker problem
Reply with quote

Hi,

I'm using 3.2.2-rc2, building it for Android and trying to use in Qt (5.4.1) application. OSG is configured with this:

cmake -DOSG_BUILD_PLATFORM_ANDROID=ON -DANDROID_NDK=/home/some/android/android-ndk-r10d -DDYNAMIC_OPENTHREADS=OFF -DDYNAMIC_OPENSCENEGRAPH=OFF -DOSG_GL1_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL2_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL3_AVAILABLE=OFF -DOSG_GLES1_AVAILABLE=OFF -DOSG_GLES2_AVAILABLE=ON -DOSG_GL_LIBRARY_STATIC=OFF -DOSG_GL_DISPLAYLISTS_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL_MATRICES_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL_VERTEX_FUNCS_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL_VERTEX_ARRAY_FUNCS_AVAILABLE=OFF -DOSG_GL_FIXED_FUNCTION_AVAILABLE=OFF -DJ=8 -DCMAKE_INSTALL_PREFIX="/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/build" -DOPENGL_INCLUDE_DIR="/home/some/android/android-ndk-r10d/platforms/android-21/arch-arm/usr/include/GLES"

Seems, that sets of *.a libs are build, both for armeabi and armeabi-v7a without any problem. Trying to link them in qt application (from *.pro file):

LIBS += -L"/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/build/obj/local/armeabi-v7a" -losg -losgUtil -losgDB -losgGA -losgViewer -lOpenThreads

gives me lots of linker errors, looks like osg libraries are not taken for link:

/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/src/osgDB/Registry.cpp:752: error: undefined reference to 'osgGetVersion'
/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/src/osgDB/Registry.cpp:225: error: undefined reference to 'osg::KdTreeBuilder::KdTreeBuilder()'
/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/src/osgDB/OutputStream.cpp:669: error: undefined reference to 'osgGetVersion'
/home/some/sources/OpenSceneGraph-3.2.2-rc2/include/osg/Object:98: error: undefined reference to 'typeinfo for osg::ImageStream'
and so on...

Maybe some other osg version should be used for Android? Or something wrong is with cmake configuration? Whole build is done on Ubuntu x64.

Thank you!

Cheers,
Robert
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts osgText::Text problem Stric General 0 Thu Aug 17, 2017 12:23 pm View latest post
No new posts OpenSceneGraph static linking for And... tanshihaj Build system [build] 0 Sun Aug 13, 2017 10:09 pm View latest post
No new posts Problem to load images robertosfield General 10 Mon Aug 07, 2017 10:36 pm View latest post
No new posts Multi layer effect rendering problem ... not3not4 General 0 Wed Jul 19, 2017 9:44 am View latest post
No new posts problem with osgearth_pick.exe 徐志敏 General 0 Thu Jul 13, 2017 6:15 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP