OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Collada in VS2013


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cambienta
Newbie


Joined: 28 Jun 2016
Posts: 4

PostPosted: Mon Jul 18, 2016 5:32 pm    Post subject:
Collada in VS2013
Reply with quote

Hi,

I'm having some trouble getting .dae files to load in a program I've been writing in VS2013.

The OpenSceneGraph .dae plugin actually builds and has been building without hitch for a while now-- however, it does nothing (when loading a .dae file I am given the generic error which I wrote into my program). I have checked my CMAKE configuration and all fields related to COLLADA are pointing to the correct places. So, I decided to peel a bit further back and go back to getting COLLADA itself to build on the computer, as this is part of what is advised on the OpenSceneGraph website.

I switched to working on building the COLLADA DOM library, v2.2. Their package provides solution files for Visual Studio up to v2010, so I did some digging around and was working on getting a running solution going in VS2013: got all the requisite dependencies built in 2013, updated the links, etc...however, could not get a solution to build. I also couldn't find much reference to other folks having done so; perhaps this is not necessary. So I set up VS2010 and built COLLADA as it came with, as predicted, no problems, and re-adjusted OSG's CMAKE configuration to point to this build, instead-- this still does not work, which I was not expecting it to as my understanding the libraries being used should be built using the same toolchains for both OSG and the program being written.

I've increased the verbosity of debugging messages, but haven't been able to follow them to anything useful. It could just be that I've done something else wrong somewhere else, but I was wondering if any of you had any pointers on Collada with OSG in VS2013.

Thank you!

Cheers,
Sam
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Plugins [osgPlugins] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts osg build (master) failed with VS2013... Trajce Nikolov NICK General 2 Thu Feb 09, 2017 2:26 pm View latest post
No new posts Collada and OSG umadevi2193 General 4 Tue Jan 03, 2017 12:03 pm View latest post
No new posts Crash using current OSG master with c... zonk General 1 Wed Oct 12, 2016 9:17 am View latest post
No new posts bug: Openscenegraph-3.4 branch instal... remoe General 1 Thu Sep 29, 2016 2:57 pm View latest post
No new posts Osgb to collada Ninin General 3 Wed Jun 22, 2016 2:32 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP