OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

bug: osgText doesn't work on MacOSX GL4.x with VAO

Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 10862

PostPosted: Tue Mar 14, 2017 5:33 pm    Post subject:
bug: osgText doesn't work on MacOSX GL4.x with VAO
Reply with quote

On 14 March 2017 at 17:01, Remo Eichenberger <> wrote:
Quote:
Update: Stock sample "examples_osgtext" partial works with:

font->setMinFilterHint(osg::Texture::LINEAR);

on MacOSX GL3 Core Profile

This will be disabling mipmapping. Surely OSX GL3 core profile
supports mipmapping. this is a fundamental feature of texturing.
Perhaps the driver is broken.

Disabling mipmapping on text is not desirable as you'll end up with
aliasing artefacts when the text on screen size results in the texel
to pixel ratio less than one.

What happens you don't use the
font->setMinFilterHint(osg::Texture::LINEAR); hack? A screenshot
would be useful.

Robert.


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
remoe
User


Joined: 11 Jul 2011
Posts: 39

PostPosted: Tue Mar 14, 2017 5:38 pm    Post subject:
Reply with quote

Without this setting I see only a blue screen/window without any text.

Remo
Back to top
View user's profile Send private message
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 10862

PostPosted: Tue Mar 14, 2017 5:51 pm    Post subject:
bug: osgText doesn't work on MacOSX GL4.x with VAO
Reply with quote

On 14 March 2017 at 17:38, Remo Eichenberger <> wrote:
Quote:
Without this setting I see only a blue screen/window without any text.

Do you get any GL errors reported on the console?

Could you try disabling the incremental subloading of the glyph
texture by setting the env var OSG_TEXT_INCREMENTAL_SUBLOADING to OFF

i.e.

setenv OSG_TEXT_INCREMENTAL_SUBLOADING OFF
osgtext

Also have you tried OSG+GL3 on other platforms? Knowing whether this
is a OSX specific bug or not will help us look for what the cause
might be.

Robert.


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
remoe
User


Joined: 11 Jul 2011
Posts: 39

PostPosted: Tue Mar 14, 2017 6:16 pm    Post subject:
Reply with quote

The env variable doesn't help. I see such errors:

With subloading enabled i see this:

before Glyph::subload(): detected OpenGL error: invalid enumerant
Glyph::subload(): texture sub-image width and/or height of 0, ignoring operation.

I've posted the log on the github issue.

Remo
Back to top
View user's profile Send private message
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 10862

PostPosted: Tue Mar 14, 2017 7:43 pm    Post subject:
bug: osgText doesn't work on MacOSX GL4.x with VAO
Reply with quote

Hi Remo,

On 14 March 2017 at 18:16, Remo Eichenberger <> wrote:
Quote:
The env variable doesn't help. I see such errors:

With subloading enabled i see this:

before Glyph::subload(): detected OpenGL error: invalid enumerant
Glyph::subload(): texture sub-image width and/or height of 0, ignoring operation.

I can't investigate these OSX specific issues. There is a limit to
the amount of free support I can do on this, the rewrite of osgText
has already cost me three weeks work, all unpaid. It's time that OSX
users stood up to the plate and started resolving OSX specific issues.
There are other pressing things I need to get on with.

Robert.


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts OSG 3.5.1 doesn&#39;t support GL3... 来恩 General 0 Sat Apr 15, 2017 7:54 am View latest post
No new posts OSG 3.5.1 doesn't support GL3 well 来恩 General 0 Sat Apr 15, 2017 7:27 am View latest post
No new posts problems getting shadow demo to work Lee Butler General 1 Mon Feb 20, 2017 4:02 am View latest post
No new posts osgText::Text fix for GLES2 (OpenScen... Konstantin Submission 1 Tue Feb 14, 2017 6:37 pm View latest post
No new posts Version 3.5.6 osgText::Text bounding ... dcfennell General 0 Tue Jan 31, 2017 5:40 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP