OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Diaplay problem of OSG 3.4.0 on WIN10


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sangjingrui
Guest





PostPosted: Sun Jun 11, 2017 8:02 am    Post subject:
Diaplay problem of OSG 3.4.0 on WIN10
Reply with quote

Thank you for your patience of reading this mail.
I am a beginner on OSG. I compiled and installed the latest OSG3.4.0 on my computer (Interl core i5, Nvidia geforce GTX 850M, win10). But I met some strange problems. Image 1 shows a aircraft and a cow rendered by OSG. I just loaded the two nodes with a osg::Group object (see the code listed below). But the viewer did not situated them to the center of viewport. I think this is a system compatible problem because the situation is the same when I run the osgviewer.exe of OSG.
int main()
{
osgViewer::Viewer viewer;
osg::ref_ptr<osg::Group> root = new osg::Group();
root->addChild(osgDB::readNodeFile("cessna.osg"));
osg::ref_ptr<osg::Node> cow = osgDB::readNodeFile("cow.osg");


root->addChild(cow.get());


viewer.setSceneData(root.get());


viewer.realize();
viewer.run();
return 1;
}






image 1


image 2 is an example from Freesouth. It shows how to combine the OSG with MFC (I packed the source code in attachment). When I run it I found that the View was “broken” and the edge of view was dithering.

Image 2


I do not know how to solve this problem. I am looking forward your directions! Thank you again!


从网易163邮箱发来的云附件
[/url]
[url=http://fs.163.com/fs/display/?p=X-NETEASE-HUGE-ATTACHMENT&file=e65XgrouOQLF6OGC_GQYetuRkoQlWcaFdZ8TcGSKALvITXhL0Wf-ybfFJXgguTC4CkwxLfHGBGPzJuvbn0wlZw&title=Diaplay%20problem%20of%20OSG%203.4.0%20on%20WIN10]Path_OSG.zip
(72.9M, 2017年6月26日 15:53 到期)
下载

------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
reedev
Appreciator


Joined: 25 Feb 2009
Posts: 105

PostPosted: Sun Jun 11, 2017 8:10 am    Post subject:
Diaplay problem of OSG 3.4.0 on WIN10
Reply with quote

Hi,


I don't think it is an issue of the osg itself. Please search the mailing list/forum for similar questions about this. It has to do with windows display scaling.


Hth, regards
Raymond

On Jun 11, 2017, at 09:57, sangjingrui < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:


Quote:
Thank you for your patience of reading this mail.
I am a beginner on OSG. I compiled and installed the latest OSG3.4.0 on my computer (Interl core i5, Nvidia geforce GTX 850M, win10). But I met some strange problems. Image 1 shows a aircraft and a cow rendered by OSG. I just loaded the two nodes with a osg::Group object (see the code listed below). But the viewer did not situated them to the center of viewport. I think this is a system compatible problem because the situation is the same when I run the osgviewer.exe of OSG.
int main()
{
osgViewer::Viewer viewer;
osg::ref_ptr<osg::Group> root = new osg::Group();
root->addChild(osgDB::readNodeFile("cessna.osg"));
osg::ref_ptr<osg::Node> cow = osgDB::readNodeFile("cow.osg");


root->addChild(cow.get());


viewer.setSceneData(root.get());


viewer.realize();
viewer.run();
return 1;
}





<无标题.jpg>
image 1


image 2 is an example from Freesouth. It shows how to combine the OSG with MFC (I packed the source code in attachment). When I run it I found that the View was “broken” and the edge of view was dithering.
<OSG_MFC.png>
Image 2


I do not know how to solve this problem. I am looking forward your directions! Thank you again!


从网易163邮箱发来的云附件
[/url]
[url=http://fs.163.com/fs/display/?p=X-NETEASE-HUGE-ATTACHMENT&file=e65XgrouOQLF6OGC_GQYetuRkoQlWcaFdZ8TcGSKALvITXhL0Wf-ybfFJXgguTC4CkwxLfHGBGPzJuvbn0wlZw&title=Diaplay%20problem%20of%20OSG%203.4.0%20on%20WIN10]Path_OSG.zip
(72.9M, 2017年6月26日 15:53 到期)
下载








_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
sangjingrui
Guest





PostPosted: Mon Jun 12, 2017 2:18 am    Post subject:
Diaplay problem of OSG 3.4.0 on WIN10
Reply with quote

Thank you for your patience of reading this mail.
I am a beginner on OSG. I compiled and installed the latest OSG3.4.0 on my computer (Interl core i5, Nvidia geforce GTX 850M, win10). But I met some strange problems. Image 1 shows a aircraft and a cow rendered by OSG. I just loaded the two nodes with a osg::Group object (see the code listed below). But the viewer did not situated them to the center of viewport. I think this is a system compatible problem because the situation is the same when I run the osgviewer.exe of OSG. Some advises said it is the a window scaling issue, but I do not know how to adjust it to normalize the view display!
int main()
{
osgViewer::Viewer viewer;
osg::ref_ptr<osg::Group> root = new osg::Group();
root->addChild(osgDB::readNodeFile("cessna.osg"));
osg::ref_ptr<osg::Node> cow = osgDB::readNodeFile("cow.osg");


root->addChild(cow.get());


viewer.setSceneData(root.get());


viewer.realize();
viewer.run();
return 1;
}






image 1


image 2 is an example from Freesouth. It shows how to combine the OSG with MFC (I packed the source code in attachment). When I run it I found that the View was “broken” and the edge of view was dithering.

Image 2


I do not know how to solve this problem. I am looking forward your directions! Thank you again!


从网易163邮箱发来的云附件
[/url]
[url=http://fs.163.com/fs/display/?p=X-NETEASE-HUGE-ATTACHMENT&file=e65XgrouOQLF6OGC_GQYetuRkoQlWcaFdZ8TcGSKALvITXhL0Wf-ybfFJXgguTC4CkwxLfHGBGPzJuvbn0wlZw&title=Diaplay%20problem%20of%20OSG%203.4.0%20on%20WIN10]Path_OSG.zip
(72.9M, 2017年6月26日 15:53 到期)
下载

------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 11237

PostPosted: Mon Jun 12, 2017 8:18 am    Post subject:
Diaplay problem of OSG 3.4.0 on WIN10
Reply with quote

Hi,


Please don't repost the same content you've already posted, it just clogs up the forum/mailing list and splits any replies,


Also can you please sign with the name you'd like to be addressed as so we know how to address you, this is both a social help (we're all human being just trying to helo each other out, not bots) and also makes it easier for others to follow.  Small things like this really help oil the cogs of the community.


As for the technical issues, I'm not going to reply on this thread, as I have no wish to break up the original thread.



Robert.


On 12 June 2017 at 03:13, sangjingrui < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:
Quote:
Thank you for your patience of reading this mail.
I am a beginner on OSG. I compiled and installed the latest OSG3.4.0 on my computer (Interl core i5,  Nvidia geforce GTX 850M, win10). But I met some strange problems. Image 1 shows a aircraft and a cow rendered by OSG. I just loaded the two nodes with a osg::Group object (see the code listed below). But the viewer did not situated them to the center of viewport.  I think this is a system compatible problem because the situation is  the same when I run the osgviewer.exe of OSG. Some advises said it is the a window scaling issue, but I do not know how to adjust it to normalize the view display!
int main()
{
osgViewer::Viewer viewer;
osg::ref_ptr<osg::Group> root = new osg::Group();
root->addChild(osgDB::readNodeFile("cessna.osg"));
osg::ref_ptr<osg::Node> cow = osgDB::readNodeFile("cow.osg");


        root->addChild(cow.get());


viewer.setSceneData(root.get());


viewer.realize();
viewer.run();
return 1;
}






                                                                                    image 1


image 2 is an example from Freesouth. It shows how to combine the OSG with MFC (I packed the source code in attachment).  When I run it I found that the View was “broken” and the edge of view was dithering.

                                                                                       Image 2


I do not know how to solve this problem. I am looking forward your directions! Thank you again!

 
从网易163邮箱发来的云附件
[/url]
[url=http://fs.163.com/fs/display/?p=X-NETEASE-HUGE-ATTACHMENT&file=e65XgrouOQLF6OGC_GQYetuRkoQlWcaFdZ8TcGSKALvITXhL0Wf-ybfFJXgguTC4CkwxLfHGBGPzJuvbn0wlZw&title=Diaplay%20problem%20of%20OSG%203.4.0%20on%20WIN10]Path_OSG.zip
(72.9M, 2017年6月26日 15:53 到期)
下载







 



 
_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Osg 3.4.1 - Tutorial 12 Fails on Mac ... digitorus General 1 Sat Nov 04, 2017 12:32 pm View latest post
No new posts BVH and model axis centering: a model... Paradox Plugins [osgPlugins] 0 Mon Oct 16, 2017 4:27 pm View latest post
No new posts Problem With Osg Texture Colors! Bobykhani General [forum] 1 Tue Oct 10, 2017 8:20 am View latest post
No new posts Problem compiling OSG 3.4.1 osgDB 64 bit tonyor Build system [build] 0 Thu Sep 21, 2017 12:41 am View latest post
No new posts Problem blending multiple render passes antiro42 General 5 Sat Sep 09, 2017 9:44 am View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP