OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Problem With Osg Texture Colors!


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General [forum]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bobykhani
Newbie


Joined: 10 Oct 2017
Posts: 3

PostPosted: Tue Oct 10, 2017 8:20 am    Post subject:
Problem With Osg Texture Colors!
Reply with quote

Hi,
I Have Some Problems With .Obj Model's That Load With OSGViewer
I Dont Know Why When Load A Colorfully Obj With Jpeg Texture , Colors On Obj Was Mixed And Dont Show True Colors.If Anybody Have The Solution Please Help Me.
In Attachment I Send A 3d Model Show In Marvelous Design And OSGViewer and Flower Color was Different.
...

Thank you!

Cheers,
Bobak
Back to top
View user's profile Send private message
Alberto Luaces
Guest





PostPosted: Tue Oct 10, 2017 1:57 pm    Post subject:
Problem With Osg Texture Colors!
Reply with quote

"Bobak Hossainkhani" writes:

Quote:
Hi,
I Have Some Problems With .Obj Model's That Load With OSGViewer
I Dont Know Why When Load A Colorfully Obj With Jpeg Texture , Colors On Obj Was Mixed And Dont Show True Colors.If Anybody Have The Solution Please Help Me.
In Attachment I Send A 3d Model Show In Marvelous Design And OSGViewer and Flower Color was Different.
...

Hi, Bobak. Could it be that the OBJ export function of your software
(I assume "Maverlous Design") simplifies the model?

Since you cannot attach shaders or normal maps in OBJ (yes, you could in
theory, but the receiving software should know how to use them), maybe
your software is trying to approximate the appearance. Can you try any
other model format?

--
Alberto



------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General [forum] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts FBX plugin improvement regarding text... a.terenzi Submission 0 Fri Jan 19, 2018 11:39 am View latest post
No new posts Problem integrating CEGUI using libep... jay74 General 0 Sun Jan 14, 2018 11:53 pm View latest post
No new posts removing texture from stateset Trajce Nikolov NICK General 3 Sat Jan 13, 2018 8:39 pm View latest post
No new posts Building Nvidia Texture Tools plugin ... hbucher Build system [build] 2 Thu Dec 07, 2017 11:21 pm View latest post
No new posts Unable to load texture in the same fo... EonStrife Plugins [osgPlugins] 2 Mon Nov 27, 2017 2:37 am View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP