OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Viewer not working


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bakalarvae
Newbie


Joined: 27 May 2018
Posts: 3

PostPosted: Sun May 27, 2018 8:20 pm    Post subject:
Viewer not working
Reply with quote

Hello, i newbie in osg.
I compile and link the library. After i wrote simple code with viewer.
But nothing happening, in log writen only: Process terminated with status -1 (0 minute(s), 0 second(s))
Back to top
View user's profile Send private message
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 11924

PostPosted: Mon May 28, 2018 7:26 am    Post subject:
Viewer not working
Reply with quote

Hi Baka? Lavy?

On 27 May 2018 at 21:22, Baka Lavr <> wrote:
Quote:
Hello, i newbie in osg.
I compile and link the library. After i wrote simple code with viewer.
But nothing happening, in log writen only: Process terminated with status -1 (0 minute(s), 0 second(s))

I am afraid there isn't any information in your email to give us any
clues as to what might be wrong so there is nothing anyone can do to
advice you of how to fix it.

The only thing we can do is ask you tell us more details about what
you are doing. If you have simple code post it in this thread then
others can see what you are doing.

Please provide information about the OSG version/OS/build tools used for OSG.

Also check the stnardard osg examples like osgviewer. Does it run?

Robert.


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
bakalarvae
Newbie


Joined: 27 May 2018
Posts: 3

PostPosted: Mon May 28, 2018 1:58 pm    Post subject:
Reply with quote

OSG version 3.6.0, build with cmake, os: linux arch
Back to top
View user's profile Send private message
bakalarvae
Newbie


Joined: 27 May 2018
Posts: 3

PostPosted: Mon May 28, 2018 8:02 pm    Post subject:
Reply with quote

Here's code:
Code:
#include <osgViewer/Viewer>

int main()
{
    osgViewer::Viewer viewer;
    return viewer.run();
}
Back to top
View user's profile Send private message
robertosfield
OSG Project Lead


Joined: 18 Mar 2009
Posts: 11924

PostPosted: Tue May 29, 2018 6:18 am    Post subject:
Viewer not working
Reply with quote

Hi Baka,

You need to pass in a model to the view to see anything i.e.

osgViewer::Viewer viewer;
viewer.setSceneData(osgDB::readNodeFile("cow.osgt");
return viewer.run();

Please have a look at the various OSG examples in OpenSceneGraph/examples.

Robert

On 28 May 2018 at 21:02, Baka Lavr <> wrote:
Quote:
Here's code:

Code:
#include <osgViewer/Viewer>

int main()
{
osgViewer::Viewer viewer;
return viewer.run();
}




------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=73883#73883








------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> Build system [build] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Shader Program stops working after Ch... ceranco General 0 Mon May 21, 2018 3:09 pm View latest post
No new posts EXTERNAL: Re: EXTERNAL: Re: FBO setup... Rowley, Marlin R General 0 Thu May 10, 2018 12:56 pm View latest post
No new posts EXTERNAL: Re: FBO setup not working.. Rowley, Marlin R General 1 Thu May 10, 2018 12:49 pm View latest post
No new posts FBO setup not working.. Rowley, Marlin R General 3 Wed May 09, 2018 5:47 pm View latest post
No new posts osgshadow.cpp option --sv (ShadowVolu... hartwigw General 4 Mon Apr 02, 2018 1:45 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP