OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

Lagging while 3D maneuvering


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
khun
Newbie


Joined: 04 Jul 2018
Posts: 1

PostPosted: Wed Jul 04, 2018 11:20 am    Post subject:
Lagging while 3D maneuvering
Reply with quote

Hi!

My company makes a program that uses OSG for 3D windows of terrain models. I am not the OSG programmer. But a user sitting next to me has trouble with a totally new PC with good specifications and an NVIDIA Quadro P4000 graphics card. The 3D maneuvering is lagging to the extent of being difficult to use, while other PCs with much less specs have totally smooth maneuvering in the same model.

Any tips on how to go about finding out what the cause could be are welcome!


Thank you!

Cheers,
Knut
Back to top
View user's profile Send private message
L. Voerman
Guest





PostPosted: Fri Jul 06, 2018 8:34 am    Post subject:
Lagging while 3D maneuvering
Reply with quote

Hi Knut,after basic checks (os - driver version - driver settings) I guess I would try to make "identical" screenshots on the problematic machine and a normal machine,
and get photoshop to subtract the results. 
This could point out differences in:
stereo - quadro cards can do stereo and might only show one eye.
anti aliasing - quadro's can do more (lines for example) - this might cause a performance hit
anisotropic filtering - different defaults?


Further options:
driver setting for "Threaded optimization" - not sure what the "best" setting is - but I think it changed performance for me once.


Laurens. 


On Thu, Jul 5, 2018 at 1:33 PM Knut Hunstad < (
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)> wrote:

Quote:
Hi!

My company makes a program that uses OSG for 3D windows of terrain models. I am not the OSG programmer. But a user sitting next to me has trouble with a totally new PC with good specifications and an NVIDIA Quadro P4000 graphics card. The 3D maneuvering is lagging to the extent of being difficult to use, while other PCs with much less specs have totally smooth maneuvering in the same model.

Any tips on how to go about finding out what the cause could be are welcome!


Thank you!

Cheers,
Knut

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=74255#74255





_______________________________________________
osg-users mailing list
(
Only registered users can see emails on this board!
Get registred or enter the forums!
)
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Lagging between main camera MV and pr... danoo General 5 Fri Dec 12, 2014 3:08 pm View latest post
No new posts Multiple Cameras and lagging proj matrix Paul Martz General 9 Fri Dec 14, 2012 6:26 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP