OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

auto-capture example: capturing an image from a


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Robert Osfield
Guest





PostPosted: Wed Oct 29, 2008 1:09 pm    Post subject:
auto-capture example: capturing an image from a
Reply with quote

Hi John,

Are you planning to submit this example for inclusion with the OSG
example set? If so then I could integrate then I and others could
tweak it so it works.

Robert.

On Wed, Oct 29, 2008 at 12:51 PM, John Vidar Larring
<> wrote:
Quote:
Hi Robert,

Quote:
There isn't much to go wrong is this method, so I doubt there is a bug
in it. I suspect the read queues are just being emptied really fast
so you are missing when they are not empty. Or perhaps you are
testing the wrong DatabasePager.

I think I've got the correct DatabasePager(?). This is a single view
application and I get hold of the DatabasePager in the following way:

osgDB::DatabasePager* pager = viewer->getDatabasePager();

Before the first frame is rendered I get the following debug info:

viewer->done()=false
pager->getFileRequestListSize()=0
pager->getDataToCompileListSize()=0
pager->requiresUpdateSceneGraph()=false
pager->isRunning()=false
pager->getNumFramesActive()=0
pager->getNumDatabaseThreads()=2
pager->getAcceptNewDatabaseRequests()=true

After the first frame and all consecutive frames I get the following states:

viewer->done()=false
pager->getFileRequestListSize()=0
pager->getDataToCompileListSize()=0
pager->requiresUpdateSceneGraph()=false
pager->isRunning()=true
pager->getNumFramesActive()=0
pager->getNumDatabaseThreads()=2
pager->getAcceptNewDatabaseRequests()=true

Only the state of DatabasePager::isRunning() changes to true and it does not
seems to go back to false again. I have "accidentally" managed to get
pager->getDataToCompileListSize() to return 1 once or twice, but nothing I
can base a while-loop on.

I guess I'll just have to trace my way through the debugger to find out what
I'm doing wrong, unless you have any further info to share.

Best regards,
John

Robert Osfield wrote:
Quote:

Hi John,

On Tue, Oct 28, 2008 at 4:16 PM, John Vidar Larring
<> wrote:
Quote:

I was hoping this would work too, but
getDatabasePager()->getFileRequestListSize() _always_ returns 0 (zero).

So I am hoping that this is either a bug that can be fixed or that there
is
another method for checking whether the DatabasePager is done / idle (!?)

There isn't much to go wrong is this method, so I doubt there is a bug
in it. I suspect the read queues are just being emptied really fast
so you are missing when they are not empty. Or perhaps you are
testing the wrong DatabasePager.

You could also check the getDataToCompileListSize() to see if it has
anything it in, and there isn't a present a DataToMergeListSize()
method which there should probably. The sum of all these would
probably be the thing that would test against to see if there isn't
pending in the pager.

Robert.




--
Best regards,
John
WeatherOne


--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.





------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts osg::Image::setImage problem evanyftsai General 6 Sat Feb 18, 2017 2:38 am View latest post
No new posts 答复: osg-users Digest, Vol 105, Is... 韩志平 General 1 Thu Feb 09, 2017 3:03 am View latest post
No new posts Minor issue with GraphicsWindowWin32.... loopy General 0 Mon Jan 23, 2017 10:18 pm View latest post
No new posts Capture image on iOS get black image nghien_rbc General 6 Tue Dec 27, 2016 12:57 am View latest post
No new posts How to render the image without reduc... umadevi2193 General 5 Tue Nov 22, 2016 12:58 pm View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP