OpenSceneGraph Forum Forum Index OpenSceneGraph Forum
Official forum which mirrors the existent OSG mailing lists. Messages posted here are forwarded to the mailing list and vice versa.
 
   FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    RulesRules    UsergroupsUsergroups    RegisterRegister 
 Mail2Forum SettingsMail2Forum Settings  ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
   AlbumAlbum  OpenSceneGraph IRC ChatOpenSceneGraph IRC Chat   SmartFeedSmartFeed 

[osgEarth] transparent_color image attribute not working


 
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General [3rdparty]
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nickker22
Newbie


Joined: 24 Nov 2009
Posts: 19

PostPosted: Fri Feb 05, 2010 11:27 pm    Post subject:
[osgEarth] transparent_color image attribute not working
Reply with quote

Hi,

I'm trying to display my own GeoTiffs, which are made up of 16 colors and white as the background.

here is a portion of my .earth file (had to turn '<' into '[' for it to display properly):

Code:
[image name="JF_60_2" driver="gdal"]   
                [min_level]8[/min_level]
                [url]C:\PugetSound\Images\jf2_tiled2.tif[/url]
                [transparent_color] "255 255 255 0" [/transparent_color]
                [cache_enabled]false[/cache_enabled]
    [/image]


The image is drapped correctly, however the white background is still present. I tried both 255 and 0 for the alpha channel (I'm not sure there is an alpha channel in my GeoTiff, is that the problem?)

I also made sure that the white space is really 255 255 255 and not some offwhite.

Any tips?

Thanks,
Nick


Thank you!

Cheers,
Nick
Back to top
View user's profile Send private message
Jason Beverage
Guest





PostPosted: Sat Feb 06, 2010 12:23 am    Post subject:
[osgEarth] transparent_color image attribute not working
Reply with quote

Hey again Nick,

See my answer on the osgEarth mailing list. Remove the quotes from
your transparent_color element and you should be good to go.

Jason

On Fri, Feb 5, 2010 at 6:27 PM, Nick Schultz <> wrote:
Quote:
Hi,

I'm trying to display my own GeoTiffs, which are made up of 16 colors and white as the background.

here is a portion of  my .earth file (had to turn '<' into '[' for it to display properly):


Code:
[image name="JF_60_2" driver="gdal"]
               [min_level]8[/min_level]
               C:\PugetSound\Images\jf2_tiled2.tif
               [transparent_color] "255 255 255 0" [/transparent_color]
               [cache_enabled]false[/cache_enabled]
   [/image]



The image is drapped correctly, however the white background is still present.  I tried both 255 and 0 for the alpha channel (I'm not sure there is an alpha channel in my GeoTiff, is that the problem?)

I also made sure that the white space is really 255 255 255 and not some offwhite.

Any tips?

Thanks,
Nick


Thank you!

Cheers,
Nick

------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=23749#23749









------------------
Post generated by Mail2Forum
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    OpenSceneGraph Forum Forum Index -> General [3rdparty] All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts osgQt & osgEarth not working with... Db80 General 0 Thu May 16, 2019 2:15 pm View latest post
No new posts Write Image From texture Generated by... GarfieldPig General 1 Wed May 08, 2019 11:42 am View latest post
No new posts adding object models in osgEarth best... Db80 General 10 Tue Apr 30, 2019 6:12 pm View latest post
No new posts Image capture in memory icf80 General 12 Fri Apr 12, 2019 6:11 pm View latest post
No new posts Air-Traffic Surveillance Display usin... eskay187 Announcement [ANN] 2 Wed Feb 13, 2019 7:07 am View latest post


Board Security Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP